Inspiratie: Saalig thuis dineren

Een smakelijk lichtpuntje in onzekere tijden

Eén van de pioniers in onze regio op het gebied van horecabedrijven in Coronatijd is Saalhof. Al in de eerste week dat we allemaal thuis kwamen te zitten, kwamen ze met hun Saalig thuis genieten diner. Drie gangen voor 20,- p.p., waarbij alles is voorbereid. Je kunt thuis de finishing touch aanbrengen door opwarmen, afbakken en opdienen. Het bleek een groot (en lekker) succes.

Céline Loos is positief, al had ze natuurlijk liever gezien dat alles gewoon was gebleven zoals het was. ‘De natuur gaat gewoon door, dus over de wijnopbrengst hoeven we ons geen zorgen te maken. Maar qua reserveringen en groepen is het minimaal nu voor Saalhof. De huisjes staan bijna allemaal leeg en we hebben geen huwelijken, vergaderingen, rondleidingen etc. De maaltijden die we aanbieden vanuit Saalig zijn een heel groot succes. Het is zó leuk om te doen! We krijgen echt hartverwarmende reacties van mensen terug. Ze maken er ook echt een feestje van; mooi gedekte tafels met kaarsjes en zelfs ‘het kerstbestek’ op tafel. Ze zien het echt als een avond thuis uit eten. We zijn superblij dat we mensen in deze tijd daar mee kunnen verrassen. Het wordt ook veel cadeau gegeven en als wij dan een thuisdiner bij de mensen aan de voordeur overhandigen, zie je echt de blijdschap van de ontvanger. Daar word ik zo gelukkig van!’

Geen poespas, wél kwaliteit
Dat je iets bedenkt om door te kunnen werken tijdens deze crisis is één ding, maar dat het ook zo aanslaat, is een tweede. ‘Ik denk dat het een succes is geworden doordat we meteen vanaf dag één met de menu’s zijn gestart. Daarnaast kookt Ben (Célines broer én de chef-kok van Saalig) alleen met verse producten, zonder al te veel poespas, maar van uitstekende kwaliteit. De gangen zijn makkelijk te bereiden thuis. We leveren het koud af, wat ook als prettig wordt ervaren. Je kunt thuis starten met de bereiding wanneer je wenst.’

Blijf bij jezelf
‘We zijn met dit concept heel dicht bij onszelf gebleven. Een mooi menu voor een redelijke prijs. Een persoonlijk kaartje erbij en een glimlach bij het bezorgen of afhalen. Dat werkt. En dat zou ik andere ondernemers ook aanraden. Blijf bij jezelf, zoek naar mogelijkheden en ga er dan voor. Door creatief te zijn, kom je door deze periode heen.’